Realizáronse traballos de caracterización como “Multiplicación e caracterización de 20 variedades de pemento galegos” (2014), no que se multiplicou e caracterizou material galego que se encontraba no Centro de Recursos Fitogenéticos do INIA.
O tomate Negro de Santiago é moi apreciado polo los consumidores e polo cal os agricultores conseguen un alto prezo. No obstante, para a súa produción a gran escala as cooperativas se encontran con unha serie de problemas: como unha gran variabilidade nos calibres, unha gran sensibilidade ao agretado e unha produtividade intermedia. No período 2013-2015 a través do proxecto “Valorización de variedades tradicionais de tomate e pemento a través dunha mellora da súa xenética e do seu manexo, cara a comercialización dun produto de alta gama” se realizaron os seguintes campos de ensaio:
• “Estudo da influenza do rego e tratamento foliares no agretado do tomate”.
• “Estudo de poda e destrío no cultivo de tomate para maximizar produción e homoxeneizar calibre”.
• “Estudo da conservación dos froitos de tomate”.
• “Selección para mellora dureza tomate Negro de Santiago”.
PROXECTOS
ACTIVIDADES
APLICACIÓNS RAX