fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Salceda
Salceda > Transferencia Tecnolóxica

Recursos Fitoxenéticos-O Tomate

Realizáronse traballos de caracterización como “Multiplicación e caracterización de 20 variedades de pemento galegos” (2014), no que se multiplicou e caracterizou material galego que se encontraba no Centro de Recursos Fitogenéticos do INIA.

O tomate Negro de Santiago é moi apreciado polo los consumidores e polo cal os agricultores conseguen un alto prezo. No obstante, para a súa produción a gran escala as cooperativas se encontran con unha serie de problemas: como unha gran variabilidade nos calibres, unha gran sensibilidade ao agretado e unha produtividade intermedia. No período 2013-2015 a través do proxecto “Valorización de variedades tradicionais de tomate e pemento a través dunha mellora da súa xenética e do seu manexo, cara a comercialización dun produto de alta gama” se realizaron os seguintes campos de ensaio:

• “Estudo da influenza do rego e tratamento foliares no agretado do tomate”.

• “Estudo de poda e destrío no cultivo de tomate para maximizar produción e homoxeneizar calibre”.

• “Estudo da conservación dos froitos de tomate”.

• “Selección para mellora dureza tomate Negro de Santiago”.


NOVIDADES DO CIAM

foto
01/12/2023
Nº: 7 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
25/10/2023
Taller: UTILIZACIÓN DAS APLICACIÓNS “RAX” DE RECOMENDACIÓN DE ABONADO CON XURROS (PROXECTO AC2021C-07)
foto
01/06/2023
Nº: 6 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
01/03/2023
Nº: 5 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
29/11/2022
Xornada Técnica: A FERTILIZACIÓN DAS PRADEIRAS
foto
28/11/2022
Xornada Técnica: INDICADORES BIOLÓXICOS E HIDROMORFOLÓXICOS DE BOAS PRÁCTICAS AGRARIAS

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados