fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Salceda
Salceda > Transferencia Tecnolóxica

Recursos Fitoxenéticos-O Tomate

Realizáronse traballos de caracterización como “Multiplicación e caracterización de 20 variedades de pemento galegos” (2014), no que se multiplicou e caracterizou material galego que se encontraba no Centro de Recursos Fitogenéticos do INIA.

O tomate Negro de Santiago é moi apreciado polo los consumidores e polo cal os agricultores conseguen un alto prezo. No obstante, para a súa produción a gran escala as cooperativas se encontran con unha serie de problemas: como unha gran variabilidade nos calibres, unha gran sensibilidade ao agretado e unha produtividade intermedia. No período 2013-2015 a través do proxecto “Valorización de variedades tradicionais de tomate e pemento a través dunha mellora da súa xenética e do seu manexo, cara a comercialización dun produto de alta gama” se realizaron os seguintes campos de ensaio:

• “Estudo da influenza do rego e tratamento foliares no agretado do tomate”.

• “Estudo de poda e destrío no cultivo de tomate para maximizar produción e homoxeneizar calibre”.

• “Estudo da conservación dos froitos de tomate”.

• “Selección para mellora dureza tomate Negro de Santiago”.


NOVIDADES DO CIAM

foto
26/10/2018
Resultado positivo do primeiro ensaio de cultivo de forraxes en ecolóxico na Limia
foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados