fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Organismo CIAM
organismo > o ciam

O CIAM


Presentación

O CIAM depende da Secretaría Xeral de Medio Rural, da Consellería do Medio Rural e do Mar. Ten a función de realizar investigacións aplicadas e básicas orientadas nas liñas de investigación preferentes dos programas de recursos e tecnoloxías agroalimentarias.

O CIAM realiza tamén unha difusión directa da Tecnoloxía desenvolvida a través dos Días de Campo (dos que se vén celebrando un cada ano, ou ben cada dous anos), reunións específicas con sectores e grupos específicos (ovino, vacún, matadoiros e carniceiros, transformadores lácteos, sementistas etc.), visitas dos agricultores e alumnos de centros de ensino técnico ás fincas e laboratorios do CIAM, xuntanzas co Servizo de Extensión Agraria, charlas dos investigadores do CIAM aos técnicos e agricultores das cooperativas ou outras institucións que así o demandan, e a publicación da Memoria anual do CIAM.


Ten asinados varios convenios de colaboración con empresas de alimentación e nutrición, cooperativas de leite e de carne, empresas de produción de semente, e tamén coa Universidade de Santiago co obxectivo de desenvolver tecnoloxías que poidan ser utilizadas e comercializadas directamente polas entidades colaboradoras.

Algúns destes convenios están amparados financeiramente por proxectos CDTI. As tecnoloxías desenvolvidas no CIAM nos últimos anos sobre transformación de montes en praderías, sistemas de engorde de tenreiros procedentes de rabaños de vacas de leite e carne, sistemas de produción de leite, utilización do ensilado e produción do gando ovino, tiveron un impacto importante no sector agrario a través dos agricultores que adoptaron estas técnicas.

Documental mostrado co permiso do equipo de Labranza da TVG.

 

 

 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
13/06/2017
XORNADA TÉCNICA: Ensaios GENVCE
foto
05/06/2017
A paisaxe agraria galega e a biodiversidade
foto
23/11/2016
Taller de prácticas sobre manexo da aplicación web RAX de recomendación de fertilización con xurros e utilización de métodos rápidos para a determinación de nutrintes en xurro de vacún de leite e solo (Datos entrada programa)
foto
19/10/2016
Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
09/06/2016
XORNADA TÉCNICA: Ensaios GENVCE (cereais de inverno)
foto
01/02/2016
Redes de Intercooperación: Valorización de Residuos Agrarios

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados