Realizáronse traballos de caracterización como “Multiplicación e caracterización de 20 variedades de pemento galegos” (2014), no que se multiplicou e caracterizou material galego que se encontraba no Centro de Recursos Fitogenéticos do INIA.
Como a meirande parte das variedades tradicionais que quedaron relegadas a hortos familiares, este material autóctono se tornou moi heteroxéneo debido a hibridación con outros variedades de pementos que coexistían nestas hortas. Co fin de recuperar as características morfolóxicas deste material se ten realizado diversos traballos de mellora:
“Caracterización e mellora do pemento de Guláns” (2013-2015)
“Selección do pemento de Guláns para a mellora do pelado cara aumentar a súa eficiencia no proceso de transformación” (2016)
“Recuperación do pemento de Arnoia” (2014-2016)
“Valorización de variedades tradicionais de tomate e pemento a través dunha mellora da súa xenética e do seu manexo, cara a comercialización dun produto de alta gama” (2013 -2015)
Dende a súa creación a Estación Experimental Agrícola Baixo Miño e o CIAM levan desenvolvendo traballos de experimentación e investigación nas variedades de pemento: Oimbra, Punxín, Branco Rosal, Martiño e Arnoia.
A Estación ten rexistrada una variedade doce pemento de Padrón (non pica) co nome de Entenza.
PROXECTOS
ACTIVIDADES
APLICACIÓNS RAX