fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Teses doutorais finalizadas
"Leguminosas pratenses en sistemas de baixo input en Galicia: Efecto sobre a produción e o perfil de ácidos graxos do leite de vacún"

Data: 28/02/2020

botana

 
Autor: Veiga López, Marcos

Director: César Resch Zafra

RESUMO 

A produción de leite de vaca en Galicia é unha actividade estratéxica para o futuro do rural. Enfrontada a un mercada aberto e competitivo, a produción baseada en pastos con especies leguminosas constitúe unha oportunidade de diferenciación, por conformar as demandas actuais da poboación de alimentos sans, saudábeis e compatíbeis co mantemento do medio ambiente. A utilización de especies leguminosas na alimentación animal presenta vantaxes nutricionais, de aforro de insumos, e pode mellorar a composición do leite. Neste traballo estúdase o efecto da alimentación con especies leguminosas, en comparación có raigrás inglés, sobre a produtividade e o perfil graxo do leite de vacún, consumidas en pastoreo ou ensiladas.

Esta tese de doutoramento realizouse no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), dependente da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL) da Xunta de Galicia, dentro do programa de Doutoramento en Investigación Agraria e Forestal da Universidade de Santiago de Compostela, baixo a dirección do  Dr. César Resch Zafra e  a titoría da Dra. Rosa Mosquera Losada.

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
23/12/2019
A Indicación Xeográfica Protexida Pan Galego consegue a súa inscrición definitiva no rexistro comunitario
foto
22/11/2019
Deseño dunha arquitectura ambiental e climática para o plan estratéxico da PAC 2021-2027 adaptada ao rural galego
foto
22/11/2019
Curso: Manipulador de alimentos. Hixiene e Seguridade Alimentaria.
foto
15/10/2019
Xornada teórica práctica: Castración de femias bovinas. Método RILÚ
foto
11/10/2019
Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
foto
11/10/2019
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados