Data: 28/02/2020
Director: César Resch Zafra
RESUMO
A produción de leite de vaca en Galicia é unha actividade estratéxica para o futuro do rural. Enfrontada a un mercada aberto e competitivo, a produción baseada en pastos con especies leguminosas constitúe unha oportunidade de diferenciación, por conformar as demandas actuais da poboación de alimentos sans, saudábeis e compatíbeis co mantemento do medio ambiente. A utilización de especies leguminosas na alimentación animal presenta vantaxes nutricionais, de aforro de insumos, e pode mellorar a composición do leite. Neste traballo estúdase o efecto da alimentación con especies leguminosas, en comparación có raigrás inglés, sobre a produtividade e o perfil graxo do leite de vacún, consumidas en pastoreo ou ensiladas.
Esta tese de doutoramento realizouse no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), dependente da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL) da Xunta de Galicia, dentro do programa de Doutoramento en Investigación Agraria e Forestal da Universidade de Santiago de Compostela, baixo a dirección do Dr. César Resch Zafra e a titoría da Dra. Rosa Mosquera Losada.
PROXECTOS
ACTIVIDADES
APLICACIÓNS RAX