fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Teses doutorais finalizadas
"Estudo dos sistemas de alimentación en explotacións de vacún de Galicia: Efecto da composición da dieta sobre o perfil de ácidos graxos e antioxidantes liposolubles do leite"

Data: 21/02/2020

botana

Autor: Botana Fernández, Adrián
Director: Gonzalo Flores Calvete

 

RESUMO

Neste traballo analízanse as características da estructura produtiva duha mostra de explotacións representativas dos distintos modelos de produción de leite de Galicia, incluída a produción ecolóxica, estudando a composición da dieta a súa relación coa calidade do perfil graxo do leite, relativa á presenza de ácidos graxos e antioxidantes liposolubles.

O estudo complétase con dous experimentos que comparan o pastoreo co uso de racións completas.

Conclúese que, ao marxe da boa calidade do leite, independentemente do sistema de produción, o pastoreo da herba conxuntamente con unha axeitada suplementación enerxética da dieta permite compatibilizar un elevado rendemento animal con unha alta calidade da graxa do leite, rica en ácidos graxos e antioxidantes.

Esta tese de doutoramento realizouse no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), dependente da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL) da Xunta de Galicia, grazas á concesión dun contrato predoutoral de Formación de Persoal Investigador en Agroalimentación nos Centros de Investigación Agraria e Alimentaria INIA-CCAA (FPI-INIA), financiado polo Instituto Nacional de Investigación Agraria e Tecnoloxía Agraria e Alimentaria (INIA).
 
 

NOVIDADES DO CIAM

foto
21/10/2022
Xornada técnica: Oportunidades do cultivo de altramuz gran en Galicia
foto
14/07/2022
Xornadas técnicas: Fruticultura en Galicia. Evolución e perspectivas
foto
04/07/2022
Nº: 4 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
27/12/2021
Nº: 3 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
22/12/2021
Xornada de presentación do proxecto FEADER 2021/071A "Optimización da dieta de cebo das diferentes categorías da raza cachena"
foto
23/11/2021
CURSO: Derivados lácteos ecolóxicos: Oportunidades de emprego mediante o desenvolvemento da industria láctea ecolóxica

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados