Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
Data: 11/10/2019
Xornada formativa 11 de outubro:
9:00h. Admisión de participantes e presentación das xornadas no salón de actos do CIAM.
9:30h. Introdución ao mundo dos cogomelos. Xosé Manuel del Río Busto
10:30h. Cogomelos mais comúns en Galicia: comestibles e tóxicos. Fungos de interese agrícola e forestal. Álvaro Martiáñez Rodríguez
11:30h. Pausa/café
12:00h. Código de boas prácticas de recolección. Normativa, lexislación vixente e seguridade na utilización de fungos. Xulián Alonso Díaz
13:00h. Valor gastronómico e receitas culinarias. Xosé Arance Romero
14:00h. Fin da sesión
Xornada práctica 12 de outubro:
Saída ao campo para recoñecemento, recolección e posta en práctica dos coñecementos adquiridos nas charlas informativas á Serra Gañidoira (Lugo) en transporte colectivo concertado dende a Praza do Concello de Cambre. Os asistentes deberán desprazarse polos seus medios até devandito punto de partida.
08.30h. Saída dende a Praza do Concello de Cambre en transporte colectivo concertado.
09:15h. Parada para tomar un café en As Neves .
10:00h. Chegada a Serra Gañidoira.
14:00h. Regreso ao autobús.
14:30h. Identificación das especies e mostras.
15:30h. Xantar en Casa Cándida en Viveiro, Lugo (a comida é por conta propia dos asistentes). Degustación de cogomelos.
17:30h. Regreso ao autobús para viaxe de volta.
19:30h. Hora aproximada da chegada á Praza do Concello de Cambre.
Plan de transferencia para apoio ás actividades de demostración e información ao Agro galego 2019, cofinanciado co Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (FEADER) no Marco do PDR de Galicia 2014-2020.