fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Salceda
Salceda > Transferencia Tecnolóxica

Recursos Fitoxenéticos-A cabaza

Esquecida durante anos, a cabaza comeza a recuperar o seu consumo grazas a súas propiedades antioxidantes, riqueza en minerais e posuír un tipo de fibra que produce saciedade e mellora o tránsito intestinal. Actualmente, no banco existen 30 variedades de cabaza entre Cucurbita maxima, Cucurbita pepo e Cucurbita ficifolia.

No ano 2015, co proxecto de “Multiplicación e caracterización de 8 variedades de cabaza de Galicia”, se iniciou a multiplicación e caracterización desta colección.


NOVIDADES DO CIAM

foto
26/10/2018
Resultado positivo do primeiro ensaio de cultivo de forraxes en ecolóxico na Limia
foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados