fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: Plan de Innovación ECOCELTA Galicia SL
Ano de inicio: 2018
Investigador Principal: Manuel Riveiro Leira
Outros investigadores: Empresa solicitante: ECOCELTA
Departamento:
Área:

 Con este proxecto preténdese procesar un residuo da industria conserveira como son a cunchas de mexillón. O primeiro problema que se presenta é a súa estabilización, xa que este material no seu primeiro mes do proceso de descomposición da parte proteica despréndese un cheiro moi desagradable que dependendo da cantidade almacenada pode chegar a afectar ata 2 km a redonda. Neste proxecto ensaiaranse varias mesturas con outros materias de orixe vexetal e animal para compostar e asemade determinar con cal formulación se obtén a estabilización mais efectiva.

Una vez compostado o produto resultante ten propiedades fertilizantes, ademais dun importante poder emendante debido ao seu alto contido en carbonato cálcico cristalizado en forma de aragonito. Realizaranse ensaios para determinar as propiedades agronómicas do produto estabilizado en cultivo de tomate, para determinar tanto a dose como a granulometría óptima.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
26/10/2018
Resultado positivo do primeiro ensaio de cultivo de forraxes en ecolóxico na Limia
foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados