fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: Plan de Innovación ECOCELTA Galicia SL
Ano de inicio: 2018
Investigador Principal: Manuel Riveiro Leira
Outros investigadores: Empresa solicitante: ECOCELTA
Departamento:
Área:

 Con este proxecto preténdese procesar un residuo da industria conserveira como son a cunchas de mexillón. O primeiro problema que se presenta é a súa estabilización, xa que este material no seu primeiro mes do proceso de descomposición da parte proteica despréndese un cheiro moi desagradable que dependendo da cantidade almacenada pode chegar a afectar ata 2 km a redonda. Neste proxecto ensaiaranse varias mesturas con outros materias de orixe vexetal e animal para compostar e asemade determinar con cal formulación se obtén a estabilización mais efectiva.

Una vez compostado o produto resultante ten propiedades fertilizantes, ademais dun importante poder emendante debido ao seu alto contido en carbonato cálcico cristalizado en forma de aragonito. Realizaranse ensaios para determinar as propiedades agronómicas do produto estabilizado en cultivo de tomate, para determinar tanto a dose como a granulometría óptima.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
27/12/2021
Nº: 3 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
22/12/2021
Xornada de presentación do proxecto FEADER 2021/071A "Optimización da dieta de cebo das diferentes categorías da raza cachena"
foto
23/11/2021
CURSO: Derivados lácteos ecolóxicos: Oportunidades de emprego mediante o desenvolvemento da industria láctea ecolóxica
foto
19/11/2021
VIII Edición Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
18/11/2021
CURSO: Seguridade alimentaria: Agroecoloxía e consumo responsable
foto
22/10/2021
Xornada técnica: pasado, presente e futuro das marcas de calidade diferenciada de Galicia. Relación co sistema galego de I+D+I

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados