fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: Conecta Peme IN852A 2018/56
Ano de inicio: 2018
Investigador Principal: Manuel Riveiro Leira
Outros investigadores: Empresa solicitante: Freshcut SL. Empresas colaboradoras: Hospital Povisa SA Ecocelta Galicia SL Otros OPIs: ANFACO-CECOPESCA
Departamento:
Área:

 O obxectivo deste proxecto transversal é deseñar un plan de xestión integral da cadea produtiva, para exercer un maior impacto no envellecemento saudable, mediante a participación dos diferentes axentes que a compoñen: produtores primarios, industria transformadora, axentes de innovación e sistema de saúde.

Persíguese formular alimentos funcionais de V e VI gama empregando hortalizas da horta galega en base ás necesidades detectadas polo sistema de saúde e ás necesidades de mercado detectadas pola industria transformadora.
 
As variedades de hortalizas terán que ser analizadas para seleccionar aquelas que teñan a mellores propiedades para ser utilizadas como alimentos funcionais.
 
Para determinar a eficacia dos alimentos desenvolvidos deseñaranse estudos clínicos nos que se valorarás o impacto que teñen estes alimentos no estado de saúde de anciáns fráxiles hospitalizados. 
Co fin de desenvolver unha xestión sostible da produción destes alimentos deseñarase un proceso de biodixestión dos subprodutos resultante do procesamento das hortalizas. Finalmente péchase o ciclo produtivo cando os substratos específicos de alto valor biolóxico resultantes da biodixestión se reincorporen novamente ao proceso de produción hortalizas.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
26/10/2018
Resultado positivo do primeiro ensaio de cultivo de forraxes en ecolóxico na Limia
foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados