fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: FEADER 2013/057
Ano de inicio: 2013
Investigador Principal: César Resch Zafra
Outros investigadores: Gonzalo Flores, Nieves Díaz, Dolores Díaz, José Angel Salvatierra, Juan Valladares. EMPRESA SOLICITANTE: Progando
Departamento:
Área:

 O cultivo da remolacha tivo moito auxe en Galicia nos anos 40-50 do século pasado mais os altos requirimentos de man de obra no cultivo, na colleita e posterior procesado fixeron que fóra abandonado. 

 
Na actualidade existe tecnoloxía que permite a sementeira directa, o control das malas herbas e a colleita e procesado coma en calquera outro cultivo forraxeiro. 
 
A alta produción por ha. que aporta este cultivo e a posibilidade de utilizalo como alternativa en leiras de millo en monocultivo, evitando leiras baleiras no inverno, fai que recupere interese nas explotacións de vacún de leite galegas.
 
O proxecto que se formula ten tres partes:
 
1. Cultivo: estudar distintas variedades de remolacha, analizar cómo se comporta no clima e nas terras galegas, vixiar as pragas, enfermidades e malas herbas que poidan aparecer e a produción final.
 
2. Conservación e aproveitamento: unha vez recollida a remolacha preséntase dúas posibilidades: 
 
A) Gardala sen ensilar para o seu consumo en fresco mesturada co resto de alimentos. 
 
B) Lavala, picala e ensilala para ser consumida deste xeito mesturada nunha ración única.
 
3. Efecto sobre a produción de leite: faranse probas na granxa da CAP da Coruña con dous lotes de vacas: un deles será alimentado con unha ración testigo e outra con unha ración que inclúa remolacha.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
27/12/2021
Nº: 3 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
22/12/2021
Xornada de presentación do proxecto FEADER 2021/071A "Optimización da dieta de cebo das diferentes categorías da raza cachena"
foto
23/11/2021
CURSO: Derivados lácteos ecolóxicos: Oportunidades de emprego mediante o desenvolvemento da industria láctea ecolóxica
foto
19/11/2021
VIII Edición Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
18/11/2021
CURSO: Seguridade alimentaria: Agroecoloxía e consumo responsable
foto
22/10/2021
Xornada técnica: pasado, presente e futuro das marcas de calidade diferenciada de Galicia. Relación co sistema galego de I+D+I

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados