fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: FEADER 2013/66
Ano de inicio: 2013
Investigador Principal: Alfredo Taboada Arias
Outros investigadores: Antonio Rivera Martínez. EMPRESA SOLICITANTE: Wamestrada S.L.L.
Departamento:
Área:

 O promotor do presente proxecto é a empresa WAMESTRADA S.L.L., dedicada a venda de sementes en xeral. 

 
Con este proxecto, a empresa pretende poñer en marcha a iniciativa empresarial, consistente na reprodución e comercialización de sementes de variedades autóctonas galegas de tomate (“negro de Santiago”), pemento (Padrón “Entenza”, Couto “San Martiño”, “Arnoia”, “Oimbra”, “ Mougán” e “Vilanova”), cebola (“Betanzos”, “Vilanova” e “Ribadeo”) e repolo (“Betanzos”).
 
O CIAM colaborará coa empresa, aportando as liñas puras das diferentes variedades, a partir das que se fará a selección e mellora ó longo de toda a duración do proxecto. 
 
Esta selección e mellora levarase a cabo no CIAM e na Estación de Experimentación Agrícola do Baixo Miño de Salceda de Caselas.
 
Unha vez feita a selección e a súa posterior avaliación e caracterización, o obxectivo da empresa será a súa inscrición no Rexistro de Variedades Comerciais da Oficina Española de Variedades Vexetais.
 
Estes traballos complementaranse coa realización de paneis de catas das diferentes variedades.
 
Como complemento a estas tarefas realizarase un estudo xurídico e organizativo do proceso a seguir para que a empresa poida poñer no mercado as sementes das variedades obtidas, tendo moi presente as diversas formas de interacción cos produtores. 
 
Farase tamén un estudo económico dos custos da reprodución de sementes e a produción de plantas das variedades obxecto deste proxecto, co fin de determinar as diversas posibilidades comerciais das mesmas no mercado galego.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
23/12/2019
A Indicación Xeográfica Protexida Pan Galego consegue a súa inscrición definitiva no rexistro comunitario
foto
22/11/2019
Deseño dunha arquitectura ambiental e climática para o plan estratéxico da PAC 2021-2027 adaptada ao rural galego
foto
22/11/2019
Curso: Manipulador de alimentos. Hixiene e Seguridade Alimentaria.
foto
15/10/2019
Xornada teórica práctica: Castración de femias bovinas. Método RILÚ
foto
11/10/2019
Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
foto
11/10/2019
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados