Código do proxecto: FEADER2012-32
Ano de inicio: 2012
Investigador Principal: Bruno Fernández Lorenzo
Outros investigadores: Gonzalo Flores Calvete, Cesar Resch Zafra. EMPRESA SOLICITANTE: INDESA S.L.
Departamento:
Área:
O proxecto ten os seguintes obxectivos:
1) Adquirir DDG’S existentes no mercado cando teñan o prezo máis baixo (excedentes de produción);
2) Abaratamento do custo da ración das explotacións gandeiras ao longo de todo o ano (sen altibaixos);
3) Menores perdas de alimentos mercados;
4) Mellora da dixestibilidade de forraxes fibrosos coa adición de DDG’S.
Desenvolveranse as seguintes accións:
• Sondeo de DDG’S e subprodutos existentes no mercado e aproveitables para consumo do gando, así como dispoñibilidade ao longo do ano (existencia de momentos puntuais de excedentes)
• Simulación no laboratorio en minisilos diferentes mesturas de DDG’S con forraxes e/ou subprodutos, estudando: estabilidade, valor nutritivo, dixestibilidade, ph, ..
• Realización dunha rede de ensaios en explotacións gandeiras en función dos materiais a mesturar. Comparativa entre embutidos en bolsa fronte a trincheira.
• No caso de silos trincheira, estudo de diferentes tipos de plásticos para o peche en función do grado de permeabilidade.
• Seguimento da evolución do ensilado a medida que se consume, observando: estabilidade, valor nutritivo, etc., na rede de ensaios.