fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: FEADER2012-32
Ano de inicio: 2012
Investigador Principal: Bruno Fernández Lorenzo
Outros investigadores: Gonzalo Flores Calvete, Cesar Resch Zafra. EMPRESA SOLICITANTE: INDESA S.L.
Departamento:
Área:

 O proxecto ten os seguintes obxectivos: 

 
1) Adquirir DDG’S existentes no mercado cando teñan o prezo máis baixo (excedentes de produción); 
 
2) Abaratamento do custo da ración das explotacións gandeiras ao longo de todo o ano (sen altibaixos); 
 
3) Menores perdas de alimentos mercados;
 
 4) Mellora da dixestibilidade de forraxes fibrosos coa adición de DDG’S.
 
Desenvolveranse as seguintes accións:
 
• Sondeo de DDG’S e subprodutos existentes no mercado e aproveitables para consumo do gando, así como dispoñibilidade ao longo do ano (existencia de momentos puntuais de excedentes)
 
• Simulación no laboratorio en minisilos diferentes mesturas de DDG’S con forraxes e/ou subprodutos, estudando: estabilidade, valor nutritivo, dixestibilidade, ph, ..
 
• Realización dunha rede de ensaios en explotacións gandeiras en función dos materiais a mesturar. Comparativa entre embutidos en bolsa fronte a trincheira.
 
• No caso de silos trincheira, estudo de diferentes tipos de plásticos para o peche en función do grado de permeabilidade.
 
• Seguimento da evolución do ensilado a medida que se consume, observando: estabilidade, valor nutritivo, etc., na rede de ensaios.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
23/12/2019
A Indicación Xeográfica Protexida Pan Galego consegue a súa inscrición definitiva no rexistro comunitario
foto
22/11/2019
Deseño dunha arquitectura ambiental e climática para o plan estratéxico da PAC 2021-2027 adaptada ao rural galego
foto
22/11/2019
Curso: Manipulador de alimentos. Hixiene e Seguridade Alimentaria.
foto
15/10/2019
Xornada teórica práctica: Castración de femias bovinas. Método RILÚ
foto
11/10/2019
Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
foto
11/10/2019
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados