fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: PGIDT00AGR50303PR
Ano de inicio: 2000
Investigador Principal: Lorenzo Monserrat Bermejo
Outros investigadores: Lorenzo Monserrat Bermejo; Juan A. Carballo Santaolalla; Luciano Sánchez García; Alvaro Varela García; Bonastre Oliete Mayorga
Departamento:
Área:

OBXECTIVOS:

I.- Estudio de las variables de producción que afectan a la clasificación de la canal y a la calidad sensorial, nutritiva y dietética de la carne de ternero.

1.1 Efecto sistema de producción y sexo en los terneros sin destetar de la clase “Suprema”.

1.2 Efecto grupo racial y amamantamiento “Suprema vs. Normal”.

1.3 Efecto consumo de leche y peso al sacrificio en la producción del ternero sin destetar de la clase “Suprema” con manejo tradicional.

II.- Valoración del tipo Añojo y sus diferencias con el tipo Ternero en la clasificación de la canal y la calidad sensorial, nutritiva y dietética de la carne.

2.1 Efecto sistema de manejo en la producción del tipo añojo.

2.2 efecto tipos ternero y añojo en la producción con manejo semiextensivo.

2.3 Valoración económica de la producción del tipo ternero respecto al añojo.

III Discriminación en calidad de la carne, entre tipos y clases de animales acogibles a la “Indicación Geográfica Protegida (IGP) Ternera Gallega”.

2.1.- Discriminación entre las clases suprema y normal del tipo ternero.

2.2.- Discriminación entre los tipos ternero y añojo.

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
27/12/2021
Nº: 3 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
22/12/2021
Xornada de presentación do proxecto FEADER 2021/071A "Optimización da dieta de cebo das diferentes categorías da raza cachena"
foto
23/11/2021
CURSO: Derivados lácteos ecolóxicos: Oportunidades de emprego mediante o desenvolvemento da industria láctea ecolóxica
foto
19/11/2021
VIII Edición Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
18/11/2021
CURSO: Seguridade alimentaria: Agroecoloxía e consumo responsable
foto
22/10/2021
Xornada técnica: pasado, presente e futuro das marcas de calidade diferenciada de Galicia. Relación co sistema galego de I+D+I

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados