fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: PGIDIT06TAL50301PR
Ano de inicio: 2006
Investigador Principal: Daniel Franco Ruíz
Outros investigadores: Daniel Franco, Lorenzo Monserrat Bermejo, Esperanza Bispo Villar, Nuria Pérez Seijas
Departamento:
Área:

RESUMO:

Preténdese estudar, nun prazo de dous anos, cun rabaño experimental de 48 vacas de raza Loira Galega (RG) e os seus tenreiros, fillos de sementais RG e procedentes do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo, o efecto dunha alimentación rica en omega 3 e CLA (ácido conxugado linóleico) sobre a acumulación final de devanditos acedos graxos na carne de tenreira. Tamén se quere avaliar, o efecto que a acumulación de antioxidantes, a través da alimentación e a adición post morten ten sobre o aumento da vida útil da carne de tenreira.

Controlarase o crecemento, o peso o sacrificio e os parámetros de calidade de carne, como son a cor, a composición química, o perfil de acedos grasos (incluídos os CLA) e os niveis de vitamina E no músculo.

Para cuantificar o aumento de vida útil utilizaranse, os seguintes parámetros indicadores: o índice TBARS, a perda de cor medindo os pigmentos hemínicos, así coma recontos microbianos, e perfil de acedos grasos ao final do período de conservación, para cuantificar posibles fenómenos de contaminación microbiana, proteolisis ou lipólisis.É importante recordar que en termos socio económicos, en Galicia hai 41.354 explotacións de vacas de cría e máis de 4.171 cebadoiros, achegando o sector de gando de vacún de carne un 12.8 % á produción final agraria, cun total de 368.573 reses sacrificadas de vacún novo (Datos obtidos do Anuario Estatística Agraria 2000, Xunta de Galicia 2002).

Os resultados deste proxecto suporían un reforzo no mercado do produto, e podería incrementar a comercialización de carne de calidade en Galicia.O proxecto encádrase dentro das prioridades do programa sectorial de tecnoloxías da alimentación, pois trata de conseguir produtos de gran calidade, saudables e seguros, tratando de dar resposta ás demandas da sociedade actual.

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior
foto
28/12/2017
Convocatoria do proceso selectivo para a contratación por obra ou servizo de duración determinada de tres postos de persoal titulado superior universitario

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados