fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: PGIDIT05RAG50304PR
Ano de inicio: 2005
Investigador Principal: Lorenzo Monserrat Bermejo
Outros investigadores: Investigadores do CIAM:Lorenzo Monserrat Bermejo (IP); Juan A. Carballo Santaolalla; Daniel Franco Ruiz; Teresa Moreno López; Luciano Sánchez García (Universidade)
Departamento:
Área:

RESUMO:

Cun rabaño experimental de 50 vacas Rubias Galegas e os seus puchos, fillos de sementais Rubios, e os becerros cruzados de Rubio x Holstein-Friesian procedentes do rabaño leiteiro preténdese estudar o efecto sobre a calidade sensorial e nutritiva da carne, do consumo de leite antes do sacrificio, a época de nacemento, o sexo e o carácter dos becerros de clase Suprema e a raza nos de clase Normal. E tentar discriminar polas súas características nutritivas e sensoriais a carne de becerro de clase “Normal” e “Suprema Tradición” Familiar.

Contrólase o crecemento, o peso de sacrificio, os parámetros de calidade sensorial da carne mediante panel de cata e instrumentalmente, a cor, a CRA (capacidade de retención de auga), a composición química e o perfil de ácidos graxos, incluídos os CLAs (ácidos linoleicos conxugados).

OBXECTIVOS:A intención é comprobar:

- Que existen diferencias entre a calidade nutritiva e sensorial da carne de becerros da clase “normal” e “Suprema” como consecuencia do efecto da alimentación láctea no perfil de ácidos graxos.

- Que o amamantamento dálle á carne dos becerros unha característica singular independentemente das variábeis de manexo.

- Que as variábeis de manexo que tenden a prolongar a lactación e a aumentar a produción de leite da nai, como a época de parto, ou o amamantamento libre nos sistemas de pastoreo, potencia as características de calidade singular da carne dos tenreiros de clase “Suprema”.

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
23/12/2019
A Indicación Xeográfica Protexida Pan Galego consegue a súa inscrición definitiva no rexistro comunitario
foto
22/11/2019
Deseño dunha arquitectura ambiental e climática para o plan estratéxico da PAC 2021-2027 adaptada ao rural galego
foto
22/11/2019
Curso: Manipulador de alimentos. Hixiene e Seguridade Alimentaria.
foto
15/10/2019
Xornada teórica práctica: Castración de femias bovinas. Método RILÚ
foto
11/10/2019
Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
foto
11/10/2019
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados