fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: FEADER2007-20
Ano de inicio: 2007
Investigador Principal: Juan Piñeiro Andión
Outros investigadores: Juan Piñeiro Andión, Luis Urquijo Zamora, Nives Díaz Díaz Empresa : CALFENSA PROYECTOS S.L.
Departamento:
Área:

A iniciativa que se propón trata de mellorar e ampliar o proceso de produción do trigo e do pan galegos con base na información conquerida nos proxectos de investigación e desenvolvemento seguintes:1º- Mellora xenética, agronómica e calidade fariño-panadeira do trigo galego (1977-2002)2º- Produción, utilización e conservación do trigo e centeo autóctonos (2003-2006). O máis sobresaínte dos resultados destes proxectos é: a) Rexistro en 2006 da Oficina Española de Variedades Vexetais da Variedade "Callobre" seleccionada a partir de trigo galego. b) Creación da Asociación de Productores de trigo "Callobre" consitutída por 10 membros, con sede en Xinzo de Limia. c) Creacón dun itinerario de Transferencia de Tecnoloxía que vai dende o Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (co obtentor con CALFENSA de variedade rexistrada) ata o panadeiro, pasando polos agricultores productores do trigo, asociados en APROCA, o Muiñeiro para o que seempregou a variedade local precursora de "Callobre". d) Seguimento do proceso de produción do trigom en rotación coa pataca, polos membros de APROCA, no que se descubriu o altísimo contido en fósforo dos solos de cultivo na Limia, aconsellándose reducir o seu uso a cero en moitos casos, porque a parte de ser un problema económico para a explotación é un problema medioambiental se non se cambia esta rutina de aporte excesivo de fósforo, habitual na Limia. A iniciativa inclúe os 5 obxectivos seguintes:1) Iniciación da obtendción dunha nova variedade de trigo galego.2) Búsqueda de novas zonas de producción.3) Mellora do itinerario de transferencia tecnolóxica4) Mellora do proceso productivo do trigo para que sexa económicamente máis eficiente e máis respetuoso co medioambiente e 5) Mellora do proceso de produción do pan galego. A indicación Xeográfica Protexida (IXP) "Pan Galego"

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
27/12/2021
Nº: 3 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
22/12/2021
Xornada de presentación do proxecto FEADER 2021/071A "Optimización da dieta de cebo das diferentes categorías da raza cachena"
foto
23/11/2021
CURSO: Derivados lácteos ecolóxicos: Oportunidades de emprego mediante o desenvolvemento da industria láctea ecolóxica
foto
19/11/2021
VIII Edición Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
18/11/2021
CURSO: Seguridade alimentaria: Agroecoloxía e consumo responsable
foto
22/10/2021
Xornada técnica: pasado, presente e futuro das marcas de calidade diferenciada de Galicia. Relación co sistema galego de I+D+I

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados