Data: //
OBXECTIVO INo obxectivo I “Efecto do tipo de semilla oleaxinosa de suplementación ao animal para incrementar o contenido en CLA da carne” empregaranse tres tipos de aceite ricos en ácido linoleico: aceite de soia, xirasol e lino. Este estudo ten como finalidade determinar o tipo de aceite que incrementa en maior cantidade o contenido en CLA na carne, xa que será utilizada en posteriores etapas do proxecto. A sustitución realizarase a un nivel do 5 % (en materia seca) no concentrado para observar posibles diferencias. De non obterse diferencias entre aceites a elección farase con aquela semilla que ofreza unhas condicións económicas e de disponibilidade máis ventaxosa. OBXECTIVO IINo obxectivo II “Efecto do estado da semilla oleaxinosa no incremento do contido en CLA na carne” utilizarase a semilla oleaxinosa que mellores resultados nos proporcione no obxectivo I. Este estudio ten por finalidade analizar e evaluar a maior ou menor protección sobre o ácido linoleico pola forma en que se suministra a semilla, frente a biohidroxenación ruminal de do mesmo, e polo tanto o seu efecto na acumulación de CLA na carne. Empregaranse semillas enteiras, parcialmente desgraxadas e aceite puro, mantendo en tódolos casos unha proporción do 5% no contido de aceite (en materia seca), ao igual que no caso anterior.OBXECTIVO IIINo obxectivo III “Efecto da cantidade de aceite engadido á dieta do animal no incremento do contido en CLA na carne”. Concluidos os obxectivos I e II, espérase coñecer a oleaxinosa e a forma de suministrala que mellores resultados proporcione, polo que o fin deste tercer estudio, é suministrar distintas cantidades de aceite e observar si se produce un efecto saturador, de xeito que non por engadir máis cantidade de aceite no concentrado se consiga unha maior acumulación de CLA na carne. Sustituirase neste caso o concentrado a niveis do 2, 4 y 8 %
PROXECTOS
ACTIVIDADES
APLICACIÓNS RAX