fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Teses en curso
Calidade hixiénica de leite, pensos e ensilados de herba e millo en explotacións de vacún de leite de Galicia. Efecto das técnicas de produción

Data: //

A herba dos prados e pradeiras mailo millo son os cultivos forraxeiros casi exclusivos das explotacións de leite de Galicia. Estes entran a formar parte da ración das vacas maioritariamente en forma conservada mediante ensilado. A calidade hixiénica das forraxes, en concreto o seu contido en microorganismos como Enterobacterias, Salmonella, Listeria, Staphylococos, Clostridios, Mofos e levaduras, pode poñer en perigo a saúde dos animais, a calidade hixiénica do leite producido e, en consecuencia, a rentabilidade económica das explotacións. Por outra banda, a calidade hixiénica das forraxes ensiladas pode estar determinada pola composición química propia das forraxes e as técnicas de produción. Os obxectivos deste traballos de tese son:Obter informacións sobre o estado da calidade hixiénica dos ensilados de herba e millo, os concentrados e o leite cru nas explotacións galegas de vacún de leite eIdentificar qué factores relativos á composición química dos ensilado e ás técnicas de produción están asociados coas distintas variables de calidade hixiénica.

NOVIDADES DO CIAM

foto
22/10/2018
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
19/09/2018
Xornada técnica: As posibilidades da rega no millo
foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior
foto
28/12/2017
Convocatoria do proceso selectivo para a contratación por obra ou servizo de duración determinada de tres postos de persoal titulado superior universitario

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados