fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Teses en curso
Calidade hixiénica de leite, pensos e ensilados de herba e millo en explotacións de vacún de leite de Galicia. Efecto das técnicas de produción

Data: //

A herba dos prados e pradeiras mailo millo son os cultivos forraxeiros casi exclusivos das explotacións de leite de Galicia. Estes entran a formar parte da ración das vacas maioritariamente en forma conservada mediante ensilado. A calidade hixiénica das forraxes, en concreto o seu contido en microorganismos como Enterobacterias, Salmonella, Listeria, Staphylococos, Clostridios, Mofos e levaduras, pode poñer en perigo a saúde dos animais, a calidade hixiénica do leite producido e, en consecuencia, a rentabilidade económica das explotacións. Por outra banda, a calidade hixiénica das forraxes ensiladas pode estar determinada pola composición química propia das forraxes e as técnicas de produción. Os obxectivos deste traballos de tese son:Obter informacións sobre o estado da calidade hixiénica dos ensilados de herba e millo, os concentrados e o leite cru nas explotacións galegas de vacún de leite eIdentificar qué factores relativos á composición química dos ensilado e ás técnicas de produción están asociados coas distintas variables de calidade hixiénica.

NOVIDADES DO CIAM

foto
01/12/2023
Nº: 7 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
25/10/2023
Taller: UTILIZACIÓN DAS APLICACIÓNS “RAX” DE RECOMENDACIÓN DE ABONADO CON XURROS (PROXECTO AC2021C-07)
foto
01/06/2023
Nº: 6 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
01/03/2023
Nº: 5 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
29/11/2022
Xornada Técnica: A FERTILIZACIÓN DAS PRADEIRAS
foto
28/11/2022
Xornada Técnica: INDICADORES BIOLÓXICOS E HIDROMORFOLÓXICOS DE BOAS PRÁCTICAS AGRARIAS

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados