fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Teses en curso
Calidade hixiénica de leite, pensos e ensilados de herba e millo en explotacións de vacún de leite de Galicia. Efecto das técnicas de produción

Data: //

A herba dos prados e pradeiras mailo millo son os cultivos forraxeiros casi exclusivos das explotacións de leite de Galicia. Estes entran a formar parte da ración das vacas maioritariamente en forma conservada mediante ensilado. A calidade hixiénica das forraxes, en concreto o seu contido en microorganismos como Enterobacterias, Salmonella, Listeria, Staphylococos, Clostridios, Mofos e levaduras, pode poñer en perigo a saúde dos animais, a calidade hixiénica do leite producido e, en consecuencia, a rentabilidade económica das explotacións. Por outra banda, a calidade hixiénica das forraxes ensiladas pode estar determinada pola composición química propia das forraxes e as técnicas de produción. Os obxectivos deste traballos de tese son:Obter informacións sobre o estado da calidade hixiénica dos ensilados de herba e millo, os concentrados e o leite cru nas explotacións galegas de vacún de leite eIdentificar qué factores relativos á composición química dos ensilado e ás técnicas de produción están asociados coas distintas variables de calidade hixiénica.

NOVIDADES DO CIAM

foto
22/04/2021
GANDEIROS 20-30: Impulsando as competencias empresariais en explotacións gandeiras
foto
12/01/2021
Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
19/12/2020
Desde o CIAM desexámosvos Felices Festas e Feliz Aninovo!!
foto
27/11/2020
V Edición Seminario Práctico: Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética
foto
26/11/2020
Xornada técnica: Posibilidades de utilización de fauna útil para o control de pragas na agricultura galega
foto
25/11/2020
Relatorios sobre os resultados dos ensaios do grupo de fertilización e medio ambiente do CIAM-Agacal

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados