fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Prensa
O CIAM participará no proxecto "Dairy for future"

Data: 19/05/2017

 O comité de seguimento de Proxectos Interreg da convocatoria Interrreg da Rexión Atlántica ven de aprobar o proxecto “Dairy for future” no que participa o INGACAL-CIAM.

O Instituto Galego de Calidade Alimentaria (INGACAL) participará neste proxecto, de catro anos de duración, xunto con prestixiosos centros de investigación, entidades de aconsellamento e universidades doutras nove rexións do Arco Atlántico que abranguen dende Escocia ate as illas Azores.

As rexións do Arco Atlántico Europeo producen mais dun 20% do leite da Unión Europea e é por elo que se pretende dotar aos diferentes actores do sector: produtores, industria, distribución e consumidores, de ferramentas de análise de fácil comprensión e execución que correlacionen eficiencia produtiva e económica coa preservación do medio ambiente. Chegar a establecer un etiquetado que tanto en granxas como en produtos identifique aquelas prácticas mais eficientes será o obxectivo final deste proxecto.

O proxecto contará cunha rede de 100 granxas piloto, das que 10 estarán en Galicia, distribuídas polas 10 rexións que participan no proxecto.

Entidades participantes no proxecto: Institut de l´elevage (Bretaña); INRA (Francia); Teagasc (República de Irlanda); College of Agriculture, Food and Rural Enterprise (Irlanda do Norte); AFBI Hillsborough (Irlanda do Norte); Scotland’s Rural College (Escocia); Agriculture and Horticulture Development Board (Reino Unido); NEIKER (País Vasco); UTAD, Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (Norte de Portugal); Instituto Superior de Agronomia - Universidade de Lisboa (Lisboa, Val do Teixo e Rexión de Azores); INGACAL-CIAM (Galicia).

NOVIDADES DO CIAM

foto
23/12/2019
A Indicación Xeográfica Protexida Pan Galego consegue a súa inscrición definitiva no rexistro comunitario
foto
22/11/2019
Deseño dunha arquitectura ambiental e climática para o plan estratéxico da PAC 2021-2027 adaptada ao rural galego
foto
22/11/2019
Curso: Manipulador de alimentos. Hixiene e Seguridade Alimentaria.
foto
15/10/2019
Xornada teórica práctica: Castración de femias bovinas. Método RILÚ
foto
11/10/2019
Xornadas sobre micoloxía de Galicia. Aproveitamento para usos agronómicos, ambientais, forestais e gastronómicos.
foto
11/10/2019
Incremento da rendibilidade das explotacións leiteiras mediante a mellora xenética

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados